top of page

Education Club

Public·28 Educators

Paulo Coelho Jedanaest Minuta Pdf 15


Paulo Coelho Jedanaest Minuta Pdf 15
Jedanaest minuta je roman brazilskog pisca Paula Koelja koji govori o životu jedne prostitutke po imenu Marija. Ova knjiga je objavljena 2003. godine i prevedena je na više od 40 jezika. U ovom članku ćemo vam predstaviti neke zanimljivosti o ovoj knjizi i kako možete da je pročitate u pdf formatu.


Download File: https://jinyurl.com/2w3pHN


O čemu se radi u knjizi Jedanaest minuta?
Jedanaest minuta je priča o Mariji, mladoj devojci iz Brazila koja sanja o velikoj ljubavi i avanturi. Ona odlazi u Švajcarsku da radi kao plesačica, ali ubrzo shvata da je to samo izgovor za prostituciju. Marija se suočava sa različitim mušterijama, od kojih neki traže samo seks, a neki i nešto više. Ona se pita da li je moguće da pronađe pravu ljubav u takvom svetu, i da li je seks samo fizički čin ili ima i duhovnu dimenziju.


Jedanaest minuta je naziv knjige jer je to prosečno vreme koje Marija provodi sa svakim klijentom. Međutim, ona otkriva da postoji jedan muškarac koji joj pruža nešto drugačije, nešto što ona naziva "svetom svetlosti". On je slikar po imenu Ralf Hart koji joj pokazuje da seks može biti i umetnost i duhovnost. Marija se zaljubljuje u njega, ali se plaši da izgubi svoju slobodu i identitet. Ona mora da donese tešku odluku između ljubavi i strasti, između srca i tela.


Ko je Paulo Koeljo i zašto je napisao ovu knjigu?
Paulo Koeljo je jedan od najpoznatijih i najprodavanijih pisaca na svetu. On je autor mnogih bestselera kao što su Alhemičar, Veronika je odlučila da umre, Zahir, Alef i drugi. Njegove knjige su prevedene na više od 80 jezika i prodate u preko 200 miliona primeraka. On je dobitnik mnogih nagrada i priznanja, kao što su Orden viteza umetnosti i književnosti Francuske, Kristalna nagrada Svetskog ekonomskog foruma, Medalja za zasluge Brazila i drugi.


Paulo Koeljo je napisao Jedanaest minuta jer je želeo da istraži temu seksualnosti i ljubavi iz različitih uglova. On je rekao da je ova knjiga rezultat njegovog ličnog iskustva, istraživanja i razgovora sa ljudima koji su bili uključeni u svet prostitucije. On je takođe rekao da je ova knjiga posvećena jednom čoveku koji mu je rekao da njegove knjige podstiču ljude da sanjaju. Paulo Koeljo je želeo da pokaže da neke knjige mogu da suoče ljude sa stvarnošću, ali da ni jedna knjiga ne sme da izneveri ono što je najvažnije za pisca: poštenje prema onome što piše.


Kako možete da pročitate Jedanaest minuta u pdf formatu?
Ako želite da pročitate Jedanaest minuta u pdf formatu, možete da preuzmete ovu knjigu sa nekih od sledećih linkova:  • [OD ISTOG PISCA - Delfi knjižare]: Ovde možete da preuzmete celu knjigu u pdf formatu na srpskom jeziku. Ovo je zvanično izdanje izdavačke kuće Laguna.  • [Jedanaest Minuta - Paulo Koeljo - Knjige Online]: Ovde možete da pročitate recenziju knjige i da preuzmete prva tri poglavlja u pdf formatu na srpskom jeziku.  • [Čitajte Jedanaest minuta. Paulo Koeljo na Bookmateu]: Ovde možete da se registrujete i da čitate knjigu u pdf formatu na srpskom jeziku na vašem mobilnom uređaju ili računaru. Ovo je online platforma za čitanje knjiga.
Nadamo se da ste uživali u ovom članku i da ste saznali nešto novo o knjizi Jedanaest minuta i njenom autoru Paulo Koelju. Ako ste već pročitali ovu knjigu, podelite sa nama vaše utiske i mišljenja u komentarima.


About

Welcome to the club! You can connect with other members, get...
bottom of page